MYPAC İÇECEK ÜRETİCİLERİ

Önce Sağlık

Sağlıktan daha önemli ne olabilir. Hijyenik olmayan bakteri ve virüsler ciddi hastalıklar sakatlıklar kalıcı hastalıklar ve ölümlere neden olabiliyor. Bunun vicdan azabı ,yükümlülük ve günahıyla yasayabilirmisiniz? Bunu gerçekten görmemezlikten gelebilirmisin?

10.000 Kişi ile yapılan ankete göre, restoranlar da tüketicilerin önem verdikleri konular aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:

Temizlik %95
Lezzet %90
Fiyat %82
Servis %72
Ambiyans ve Ortam %61

Anket Sonucunu grafiksel olarak görmek için tıklayınız

Üretimden sonra kutu içeceğin yüzeyi, her türlü mikrop ve hastalıklara karşı korumasız kalmaktadır…

Google’da “kutu içecek” aramalarında “Tehlike”, “Tuvaletten daha kirli” veya “Bunu saklamak imkansız” gibi TV ve Gazete haberleri çıkmaktadır.

Bu gerçeklerin karşısında, bunu görmemezlikten gelmek, gerçekleri kabullenmemek demektir.

Teneke Kutu İsviçre’de Can Aldı

Belçika’da 42 Öğrenci Teneke Kutulardan Zehirlendi!

Hijyen ve Saglik Konseyinden imza kampanyası

Teneke Kutular, VLB BERLİN’in Hijyen Testini Geçemedi!

TENEKE KUTULU İÇECEKLER, VLB BERLİN’İN HİJYEN TESTİNİ GEÇEMEDİ!

Bazı Profesör, Uzman Doktor, Bilim Adamlarının yapmış oldukları açıklamalara bir göz atalım…

Prof. Dr. Wolfgang GRANINGER

Viyana Devlet Hastanesi Enfeksiyonlar ve Tropik Hastalıklar Kliniği’nden Prof. Dr. Wolfgang Graninger’in de onayladığı gibi, özellikle Güney ülkelerinde kirlenmiş içecek kutularından ishal ve hepatit A bulaşma olasılığı oldukça yüksektir. Profesör Graninger, hiçbir zaman kutudan içmediğini söylüyor.

Prof. Dr. Bülent BAYSAL

Kutu içeceklerin kapakları üzerinde genelde direkt hastalık oluşturmayan, ancak fırsatçı enfeksiyon yapabilen mikroorganizmalar bulunmakta. Kapak bölgesinde bulunan veya kapak açımı sırasında içeceğe bulaşan bu mikroorganizmalar, sindirim, solunum ya da ağız bölgesinde bulunabilecek çatlaktan vücuda girerek, solunum idrar yolu enfeksiyonu ve tüberküloz gibi ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. dedi.

Dr. Engin TÜRKMEN

Kutu içecekler yüzünden meydana gelen ve tıp literatürüne geçen önemli bir vakayı hatırlatan Dr. Türkmen; “Kutu içeceği marketten alan bir çocuk hiçbir dezenfeksiyon önlemi almadan içeceği tüketiyor. Çocukta önce sarılık ortaya çıkıyor….. Hem karaciğer hem de böbreklerde etkilerinin ortaya çıkmaya başlamasıyla, doktorlar Leptospira mikrobunun varlığından şüpheleniyor.

2 milyon kişiyi olası hastalıklardan koruduk…

Herşeye rağmen müşterinizin sağlığının kanuni ve vicdani sorumluluğu size aittir…

Aslında kutu hızlı soğuma, kolay depolama gibi birçok avantajının yanında, ağıza temas eden kısmın korumasız olduğu tek ambalajdır…

Kutulu içeceklerin shrink folyo kaplı geldiği için temiz olduğu sanılır, fakat kutuların temiz olmadığı ve temizliği sağlamanın imkânsız olduğunu birlikte görelim…

Üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadarki aşamalar ve raf satışı esnasında (Özellikle ağızla temas edilen kısımlarda) oluşan bakteriler ve mikroorganizmalar tarafından işgal edilmektedir.

NİÇİN KUTULAR HİJYENİK DEĞİL?

İŞLETMENİZE GELENE KADAR

İşletmenize gelinceye kadar nakliye ve toptancılarınızdaki depolama şartlarını kontrol etme imkânınız bulunmamaktadır. Kutular, içecekler üretimden çıktığı anda ne kadar hijyenik olsa da, depolama ve taşıma sırasında bazı bakterilere ve mikroplara maruz kalmaktadır. İçecek kutularının, saklandığı depolarda farelerle, böceklerle ve başka mikroplarla temas etme riski çok fazladır… Bilindiği gibi, geçmişte kutulu içecekten zehirlenen birçok tüketici olmuştur… Böyle vakalar ölümle dahi sonuçlanabilmektedir…(İsviçre’de fare pisliğinden bir tüketici ölmüştür.)

DEPO ve RAFLAR

Sizlerden depo ve raflarınızın hijyenik tutulması, tüm bakteri ve virüslerden arındırılmış bir depo ve bir işletme sunmanızı beklemek tabii ki imkânsız…
Böcek, sinek, arı ve farelere tamamen engel olamayacağınızı hepimiz biliyoruz…

TOZ, KİR, ÇAMUR.

Birçok bölgede kum ve tozun engellenmesi imkânsızdır. Kolaylıkla engellenemeyen unsurlardan biri de tozdur. Hava hareketi olan her yerde toz da vardır ve bu tozların kutunun üzerine gelmesi önlenemez.

İNSAN FAKTÖRÜ

Çalışanınızı adım adım takip ve kontrol etme şansınız var mı? Tuvalette el yıkama alışkanlığının sadece %20 olduğu ülkemizde, çalışanın direkt olarak temas ettiği kutulu içeceklere bakteri yayması işten bile değildir.

Müşterinin dolaptan kendi içeceğini alabildiği işletmelerde, bu riske tüketicilerin yaydığı risk ilave olarak gelmektedir… Bunun dışında restoran ve kafelerde bu içecekler tüketiciye ulaşana kadar, elden ele dolaşıyor ve hijyenik olmayan ortamlarda saklanmaktadır.


SALGIN HASTALIKLAR

Dünyadaki en yaygın ölüm nedeni.

Dünya çapında görülen salgın hastalıklar ve ortaya çıkan yeni virüsler hızla yayılıyor.

Globalleşen dünyada, hijyenin önemi gittikçe hayatileşiyor.
Uzak Doğu’dan kaynaklanan ve son derece ölümcül olan kuş gribi, Meksika’dan dünyaya yayılan domuz gribi vb. salgınlar; tarihte bazı toplumların tümüyle ortadan kalkmasına neden olan salgın hastalıkların, günümüz toplumları için de son derece tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor. Bu salgın hastalıklar, tehlike geçtiğinde kolayca unutuluyor. Ancak şunu unutmamak gerekir ki; dünyaya korku salan yeni bir salgının ortaya çıkması ihtimali her zaman mevcut.
Bulaşıcı hastalıklar.Her gecen gün kendini geliştiren ve çeşit olarak da artan virüslerin sebep olduğu hastalıklar ölüm sebeplerinin basında gelmektedir.Öksürme , hapşırma ve temas ile geçen bu hastalıklar çoğu zaman kitlesel ölüm silahlarına dahi dönüşmektedir.

Ellerimizden düşmeyen içecek kutuları, salgın hastalık ve enfeksiyon taşıyabilir, ölümcül sonuçlar doğurabilirler. Hijyenik olmayan teneke içecek kutuları, toplum sağlığı için büyük bir tehdittir.


İŞLETMENİZE GELENE KADAR

İşletmenize gelinceye kadar nakliye ve toptancılarınızdaki depolama şartlarını kontrol etme imkânınız bulunmamaktadır. Kutular, içecekler üretimden çıktığı anda ne kadar hijyenik olsa da, depolama ve taşıma sırasında bazı bakterilere ve mikroplara maruz kalmaktadır. İçecek kutularının, saklandığı depolarda farelerle, böceklerle ve başka mikroplarla temas etme riski çok fazladır… Bilindiği gibi, geçmişte kutulu içecekten zehirlenen birçok tüketici olmuştur… Böyle vakalar ölümle dahi sonuçlanabilmektedir…(İsviçre’de fare pisliğinden bir tüketici ölmüştür.)

DEPO ve RAFLAR

Sizlerden depo ve raflarınızın hijyenik tutulması, tüm bakteri ve virüslerden arındırılmış bir depo ve bir işletme sunmanızı beklemek tabii ki imkânsız…
Böcek, sinek, arı ve farelere tamamen engel olamayacağınızı hepimiz biliyoruz…

TOZ, KİR, ÇAMUR.

Birçok bölgede kum ve tozun engellenmesi imkânsızdır. Kolaylıkla engellenemeyen unsurlardan biri de tozdur. Hava hareketi olan her yerde toz da vardır ve bu tozların kutunun üzerine gelmesi önlenemez.

İNSAN FAKTÖRÜ

Çalışanınızı adım adım takip ve kontrol etme şansınız var mı? Tuvalette el yıkama alışkanlığının sadece %20 olduğu ülkemizde, çalışanın direkt olarak temas ettiği kutulu içeceklere bakteri yayması işten bile değildir.

Müşterinin dolaptan kendi içeceğini alabildiği işletmelerde, bu riske tüketicilerin yaydığı risk ilave olarak gelmektedir… Bunun dışında restoran ve kafelerde bu içecekler tüketiciye ulaşana kadar, elden ele dolaşıyor ve hijyenik olmayan ortamlarda saklanmaktadır.


SALGIN HASTALIKLAR

Dünyadaki en yaygın ölüm nedeni.

Dünya çapında görülen salgın hastalıklar ve ortaya çıkan yeni virüsler hızla yayılıyor.

Globalleşen dünyada, hijyenin önemi gittikçe hayatileşiyor.
Uzak Doğu’dan kaynaklanan ve son derece ölümcül olan kuş gribi, Meksika’dan dünyaya yayılan domuz gribi vb. salgınlar; tarihte bazı toplumların tümüyle ortadan kalkmasına neden olan salgın hastalıkların, günümüz toplumları için de son derece tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor. Bu salgın hastalıklar, tehlike geçtiğinde kolayca unutuluyor. Ancak şunu unutmamak gerekir ki; dünyaya korku salan yeni bir salgının ortaya çıkması ihtimali her zaman mevcut.
Bulaşıcı hastalıklar.Her gecen gün kendini geliştiren ve çeşit olarak da artan virüslerin sebep olduğu hastalıklar ölüm sebeplerinin basında gelmektedir.Öksürme , hapşırma ve temas ile geçen bu hastalıklar çoğu zaman kitlesel ölüm silahlarına dahi dönüşmektedir.

Ellerimizden düşmeyen içecek kutuları, salgın hastalık ve enfeksiyon taşıyabilir, ölümcül sonuçlar doğurabilirler. Hijyenik olmayan teneke içecek kutuları, toplum sağlığı için büyük bir tehdittir.


eller

Müşterinin tavır ve mutsuzluğu karşısında bir şeyler yapamamanız çok kötü… Bu müşteri sizde bir daha para harcarken iki kere düşünecektir Bundan emin olun…

Silmek ve yıkamak, sadece kendini kandırmaktır…

Hastalanan bir müşterinin tekrar işletmenize gelmesi mümkün değildir.

Ayrıca müşterinin yaşadığı olumsuzluğu çevresine duyurma ihtimali de çok yüksektir.
Birçok müşteri yaşadığı rahatsızlığı “Yediğim yemekten” diye düşünmektedir, fakat çoğu zaman nedenin kutulardan geldiği tespit edilmiştir…
MÜŞTERİNİN MİDESİNİ VEYA SAĞILIĞINI BOZAN KUTUU İÇECEK DEĞİL, SİZİN İŞLETMENZİDİR…

PİPET KULLANMAK ÇÖZÜM SAĞLAR MI?
Öncelikle pipetler de üretim ve saklama koşullarından dolayı birer bakteri yuvası durumundadır. (Bakınız Dr. Engin Türkmen Video – Flash TV röportajı)

Ayrıca, kutulu içeceğin açma halkası, kutu açılırken içeri doğru bastırılır ve doğrudan içecekle temas eder. Yani kontamine olmuş içecek, pipetle içilir...

SİLMEK VE YIKAMAK ÇÖZÜM SAĞLAR MI?
Kirli görüntüyü yok edebilirsiniz; fakat bakteri ve virüsleri yok edemezsiniz! Su mikropları öldürmüyor ve yüzeyden de uzaklaştıramıyor. Profesör Wolfgang GARNIER’e göre Hepatit A mikrobunun kutunun üzerine yerleşmesi ve oradan da bulaşması mümkün. Birçok ülkede sular da hastalık mikropları ile dolu. (Bakınız UNICEF’in raporu: Her gün 5.000 çocuk kirli sudan kaynaklanan nedenlerle ölüyor)

123321

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress